top of page
Reiki behandelvormen - energetische therapie

 

“Reiki brengt lichaam en geest tot rust en in balans.”

Wat is Reiki?

De Nederlandse vertaling van het woord ‘Reiki’ is kracht van de zon of universele levensenergie. Reiki-energie is een spirituele kracht die er altijd al geweest is; ze is zowel permanent om ons heen als de energie waar we allen uit bestaan.

In ons spraakgebruik wordt met Reiki meestal het Usui Reiki-systeem bedoeld, een Japanse geneeswijze. In die betekenis is Reiki een traditionele methode van natuurlijk genezen waarbij de universele levensenergie via handoplegging doorgegeven wordt.

Een van de eerste dingen die Reiki doet, is het weer op gang brengen van het zelfgenezend vermogen - de innerlijke kracht die probeert ons lichaam en onze geest zo gezond mogelijk te houden. Verder werkt Reiki niet volgens rechtlijnige vaste patronen. Reiki doet wat voor jou op dat moment het beste is. Dat kan genezing van het lichaam zijn. Het kan ook zijn dat gedachtepatronen waarmee we onszelf ziek of ongelukkig maken erdoor veranderen. Reiki werkt nooit alleen in op symptomen, maar altijd op de hele mens.

 

Wanneer kan Reiki helpen?

Reiki is een helingsmethode die werkt op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Lichamelijke ziekten en klachten van allerlei aard kunnen behandeld worden; van ernstige pijn veroorzaakt door artrose in gewichten tot vermoeidheid of slaapproblemen. Op emotioneel gebied kan Reiki bijvoorbeeld toegepast worden bij stress of burn-out. Tevens kan Reiki een proces van bewustwording en persoonlijke groei opgang brengen of ondersteunen. Hoewel ieder mens uniek is en zijn eigen pad bewandelt, kan over het algemeen gezegd worden dat Reiki inzicht geeft in jezelf.

Hoe verloopt een Reikibehandeling?

Zo nodig kunnen vooraf grote sieraden, horloge en riem afgedaan en bril afgezet worden. Tijdens de behandeling lig je, op de schoenen na, volledig gekleed op een behandeltafel – zo mogelijk eerst op je rug en na verloop van tijd op je buik. Ik leg mijn handen in verschillende posities op je hoofd en romp neer en wanneer er op andere plaatsen klachten zijn pas ik daar extra posities toe.

In voorkomende gevallen kan ik ervoor kiezen een ander soort Reikibehandeling te geven, bijv. een Byosenbehandeling bij specifieke lichamelijke klachten of een Detoxbehandeling voor een krachtige reiniging van het gehele lichaam. Ook zo’n behandeling wordt liggend ondergaan.

reiki_timer.png

Iedere Reikibehandeling kan anders ervaren worden. Mogelijk ervaar je koude/warmte, rust/onrust, tintelingen/prikkelingen of bepaalde emoties. Het kan ook zijn dat je niets ervaart en dat is ook goed. 

De gevorderde Reiki-technieken pas ik toe in de traditie van Usui Shiki Ryoho.

 

Reiki behandelvormen zijn een waardevolle aanvulling op reguliere geneeskundige behandelingen.

Het is aan te raden bij klachten altijd eerst een arts te raadplegen.

Zijnsgerichte methodieken - natuurgeneeskundige therapie

“Door eerlijk te kijken naar jezelf ga je bewuster in het leven staan.”

We hebben vaak de neiging om bij zorgen of problemen de schuld bij anderen te leggen, maar onze relaties spiegelen dat wat in onszelf om heling vraagt. Het is de kunst om je blik 180 graden te draaien - in plaats van naar de ander naar jezelf te kijken - en je ogen en hart te openen voor dat wat er in jou gezien wil worden.

Soms valt het je op dat bepaalde emoties, overtuigingen of patronen steeds terug lijken te komen. Wanneer deze je ongelukkig of ziek maken, realiseer je dan dat de kracht om hier verandering in te brengen in jezelf ligt.

Als jij het verlangen en de moed hebt ‘eerlijk te kijken naar jezelf’ en daarmee de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven dan wil ik je daar graag bij ondersteunen.

Tijdens een sessie staan we stil bij datgene wat op dit moment speelt in je leven, en onderzoeken een thema wat jou bezighoudt. Een sessie helpt je om je bewustwording te vergroten, dieper te voelen in je lichaam en je in contact te brengen met je innerlijk weten, kracht en liefde.

 

De verschillende methodieken waarmee ik werk (zie hieronder) ondersteunen bij het toelaten van gevoelens, bevorderen het herstel van het contact met de aarde, maken het mogelijk pijnlijke overtuigingen te onderzoeken of nodigen uit verschillende kanten van jezelf te onderzoeken. Hierbij geldt steeds hetzelfde doel: het herstellen van de verbinding met je ware Zelf, met een lichter leven tot gevolg.

bogomil-mihaylov-519199-unsplash verklei
  • Heling van oude pijn,
    een methode die voortkomt uit de PRI (Past Reality Integration)

  • Gestalt Proceswerk

  • Bio-energetisch Lichaamswerk

  • The Work

  • Voice Dialogue

  • Innerlijk Kind werk

Reiki behandelvormen
Zijnsgerichte methodieken
bottom of page