top of page
Veelgestelde vragen

? ? ? ?
 • Met welke vragen kan ik bij je terecht?
  Je kunt met zeer uiteenlopende vragen bij mij terecht, zoals bijvoorbeeld: Welke keuze moet ik maken? Wanneer heb ik lef genoeg dat gesprek aan te gaan? Hoe voorkom ik dat ik mijn grenzen overga? Alles en iedereen irriteert me, wat is er aan de hand met mij? Het lijkt of er een steen op m’n maag ligt, kon ik maar huilen… Hoe kom ik van mijn angst af? Ik zit altijd in m’n hoofd, hoe kan ik daar vanaf komen? Het is zo moeilijk om te genieten, kan ik dat leren? Als ik daaraan terugdenk word ik nog steeds boos, zou dat ooit nog overgaan? Hoe kan ik leren omgaan met kritiek? Schuldgevoel knaagt aan me, hoe kan ik dat veranderen? Je kunt zéker ook bij mij terecht met vragen die betrekking hebben op je geloofsovertuiging, zoals: Wat moet of wat kan ik met mijn christelijke wortels? Ik weet dat geloven alles te maken heeft met liefde en vrijheid – hoe kan ik dat (weer) gaan ervaren?
 • Je werkt vanuit een holistische visie, wat betekent dat?"
  Het woord 'holistisch' komt van het Griekse woord 'holos', dat 'heel' betekent. Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele facetten die continue met elkaar in wisselwerking zijn. Al deze facetten kunnen zich in het lichaam manifesteren. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ziekte gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie. Het wordt beschouwd als een vragen om aandacht voor die aspecten van ons Zijn welke we tot dan toe niet hebben kunnen of willen waarnemen.
 • Wat zijn zijnsgerichte methodieken precies?
  De doelstelling van zijnsgerichte methodieken ofwel zijnsgerichte therapie is het herstellen van de verbinding met je ware Zelf/ je ware Zijn. De eerste stap op weg naar dit doel is de moed hebben eerlijk naar jezelf te gaan kijken. Terwijl ik je daarbij ondersteun leer je jezelf te bevrijden van beperkingen en innerlijke blokkades en een weg te vinden naar een leven dat ‘stroomt’, naar een leven dat ‘straalt’.
 • Wat zijn chakra’s en hoe werken ze?
  In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig, welke bekend staan als chakra’s. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel’. Inderdaad is een chakra een draaikolk van energie; het is de poort waardoor de universele levensenergie tot ons komt en door ons opgenomen wordt. De zeven chakra’s bevinden zich in ons lichaam in een lijn tussen onderrug en kruin en zijn verbonden met de kleuren van de regenboog. Ze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.
.
bottom of page