top of page
webformaat_2018_12_29_8447.png
Nicoline

Het is mijn wens dat wij mensen elkaar herinneren aan de liefde die we werkelijk zijn. Dat we elkaar steunen om de weg naar binnen te bewandelen. Dat we elkaar motiveren om vanuit een groeiend bewustzijn de wereld tegemoet te treden. Dat we elkaar inspireren om in het hier en NU te handelen vanuit aanvaarding, plezier of enthousiasme en elkaar daarmee uitnodigen tot een lichter leven. Door zelf in onze kracht te staan, onze lichte en donkere kanten te omarmen en ons stralende zelf de ruimte te geven.

​Rond mijn 30ste drong de gedachte zich aan mij op iets wezenlijks te missen.
Naar buiten toe speelde ik mooi weer, maar als ik alleen thuis was overviel
mij een gevoel van nutteloosheid, doelloosheid en zinloosheid wat mij alle
plezier in het leven ontnam. Dit was een uitnodiging voor mij om naar
binnen te keren en aan de slag te gaan met vragen als: wat bezielt me?
wat zijn de bronnen van waaruit ik leeft? wat is de kern van mijn bestaan?

Dit stond aan het begin van een bevrijdend en verdiepend spiritueel pad. Tijdens een studie theologie, in de jaren ’90, stoeide ik met mijn christelijke wortels. Het onder de loep nemen van bindende uitspraken over het geloof (ofwel dogma’s) bracht beweging in mijn vaststaande christelijke overtuigingen. Dat gaf mij een bevrijd gevoel. Later werd mijn interesse gewekt voor een andere manier van bijbellezen en mocht ik ontdekken dat de oude vertrouwde verhalen, gebeden en rituelen een nieuwe zeggingskracht in zich bergen. Het is nog steeds verdiepend, verrijkend en verrassend om op deze manier met de bijbel bezig te zijn. Ik vind het daarom fijn om deel uit te mogen maken van een veelkleurige geloofsgemeenschap binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

 

Tussen mijn christelijke wortels ontstond ruimte en stilte van waaruit mijn bewustzijn kon groeien. Toen ik Sara had gezien volgde ik een opleiding tot zijnsgericht energetisch therapeut waar de weg van hoofd naar hart de volle aandacht kreeg. Doordat donkere kanten aan het licht konden komen ontdekte ik steeds meer van mijn goddelijke kern: rust en vrede, maar bovenal Liefde – de bron van waaruit ik leef. 

De basis voor mijn werk wordt gevormd door Reiki. Voor mij is Reiki de Goddelijke kracht die ons doet leven en die innig verbonden is met de onvoorwaardelijke Liefde, bestemd voor alle mensen en de hele schepping. Ik zie het als een voorrecht deze helende energie door te mogen geven en telkens weer te mogen verblijven in de sfeer van liefde, veiligheid en vertrouwen die de Reiki-energie oproept.

In aansluiting op de helende energie van Reiki is het mijn intentie tijdens mijn consulten een sfeer van liefde, veiligheid en vertrouwen te creëren, waarin jij de ruimte krijgt eerlijk te kijken naar jezelf. Waarin jij kan zien wat er werkelijk in je leeft en dat wat jouw aandacht vraagt liefdevol kan omarmen. Zodat jouw levensenergie steeds vrijer kan stromen en je in contact komt met diepe rust en vrede en met de liefde die je bent. Zodat jij thuiskomt bij je stralende zelf en zicht krijgt op een lichter leven.

Signature.png
​Logo en naam

 

De zon is de fysieke en geestelijke lichtbron en de belangrijkste ster voor ons op aarde. De zon geeft, deelt en verspreidt liefde, licht en leven. De zon staat voor verlichting, eenheid en heelheid – de pracht van de volmaakte schepping, een nieuwe aarde. De zon is het beeld van het hemelse licht en verwijst naar Licht dat het zonlicht overstijgt. De zon brengt helderheid, waardoor we alles in een nieuw licht kunnen zien; wat voorheen onduidelijk of verborgen was komt aan het licht en onder het licht van de zon wordt alles eenvoudig en vreugdevol.

vignet_web.png

In de kern van de zon is een spiraal zichtbaar waarvan de beweging, al naar gelang de zienswijze, middelpuntzoekend of middelpuntvliedend is. Na een onderzoekende beweging naar binnen kan vaak weer een veranderde beweging naar buiten gemaakt worden – als de zon vanbinnen weer schijnt is het ook naar buiten mogelijk om te stralen.

De natuurgeneeskundige praktijk is gelegen in de edelstenenbuurt te ’s-Gravenzande aan de Heliotroop. “Heliotroop” is daarmee een voor de hand liggende maar tegelijk een betekenisvolle naam…

​​​​​​​Heliotroop is een groene kwarts, die vlekken in allerlei kleuren kan hebben. Zijn groene uiterlijk roept beelden op van een oeroud bos met varens, waar tussen de bomen door het zonlicht naar beneden dringt. Heliotroop is een belangrijke healingsteen die zijn werking op meerdere chakra’s heeft, maar in het bijzonder op de zonnevlecht en de hartchakra. Deze steen symboliseert bescherming en transformatie.

Kijkend naar de letterlijke betekenis van Heliotroop levert dit het volgende op:

  • Helio – komt voort uit het Grieks en wordt gebruikt om woorden te vormen die op de zon betrekking hebben.

  • Troop – komt eveneens voort uit het Grieks en wordt gebruikt om woorden te vormen met de betekenis ‘veranderend zich bewegen’ .

Zo kan Heliotroop in zijn letterlijke betekenis vertaald worden als: het zich wenden naar de zon.

heliotroop transparant.png
Anker Nicoline
Anker Logo en naam
bottom of page